dijous, 9 de desembre del 2010

PROPERA REUNIÓ AMB LA DGU: ESTEU TOTS CONVIDATS


La propera reunió entre doctorands, Direcció General d'Universitats (DGU) i vicerectorats de les universitats catalanes tindrà lloc el proper dilluns 13 de desembre a les 17 hores a les diligències de la DGU.


Tot i que només quatre doctorands participaran a la reunió, TOTS ELS DOCTORANDS de Catalunya ens concentrarem el 13 de desembre de 16:30 h a 17:30 h a les portes de la DGU (Via Laietana, 33), per fer sentir la nostra veu just quan tingui lloc l'inici de la reunió.



Per posar en context aquesta propera reunió, els compromisos als quals es van arribar en l'anterior reunió (4 de novembre), són els següents:


  • La DGU ens faria arribar el càlcul del cost mitjà anual d'un doctorand per a la universitat, tenint en compte totes les tipologies de doctorands (doctorands de ciències, de lletres, de centres externs a la universitat, etc.)

  • La DGU ens respondria sobre la possibilitat de consultar els informes pressupostaris i d'impacte econòmic i social que acompanyen el decret de preus.

  • La DGU exposaria al Consell Interuniversitari de Catalunya (amb el qual tenia previst reunir-se durant aquest lapse de temps entre reunió i reunió amb els doctorands) la petició del col.lectiu de modificar el decret vigent, revisant l'augment de les taxes de matrícula i passant a aplicar el preu de matrícula corresponent a l'any anterior més l'increment corresponent als límits establerts per la Conferència General de Política Universitària (1,5% -5,5%)


A partir de tot això, a dia d'avui els doctorands disposem ja dels càlculs realitzats per la DGU amb la col.laboració de les universitats catalanes sobre els costos d'un doctorand (es pot consultar aquí ).


Respecte a la consulta dels informes que acompanyen el decret, el més probable és que no es puguin consultar abans de que tingui lloc la reunió, ja que la DGU ha concedit la primera cita el 14 de desembre (un dia després de la reunió).


Els doctorands assistirem doncs a la reunió:

  • amb uns càlculs més que discutibles sobre la justificació del cost anual que suposa per a la universitat una tesi doctoral, que han estat calculats a hores d'ara i no quan es va realitzar el decret i es van establir els preus públics.

  • amb una pregunta alarmant: Si els càlculs dels costos d'un doctorand han estat elaborats a dia d'avui, en base a què es van establir els 400 euros de matrícula anual del decret?
  • sense possibilitat de consultar els informes pressupostaris i d'impacte econòmic i social del decret 98/2010.

  • amb la sospita d'una resposta negativa per part del Consell Interuniversitari de Catalunya pel que fa a la possibilitat de modificar el decret vigent.


Tot i així, assistirem a la reunió, ja que mitjançant totes les vies de què disposem, seguirem denunciant l'increment abusiu i injustificat de les taxes de matrícula de doctorat que ha tingut lloc aquest any, la situació de greuge comparatiu respecte a la resta de comunitats autònomes i respecte a la resta d'estudis universitaris. Seguirem denunciant, en definitiva, la situació encara més precària a la qual ens ha portat aquesta mesura: la gota que finalment fa vessar el got

6 comentaris:

  1. http://es-es.facebook.com/event.php?eid=180605901950693

    ResponElimina
  2. Hola,

    jo acabo de llegir el document i crec que he entès alguna cosa malament, si us plau expliqueu-me on està l'error:

    si el sou mínim d'un catedràtic d'universitat/titular amb algun sexenni és de 190€/hora, i treballen una jornada laboral normal, posem 160h/mes (40h/setmana), m'estan dient que els catedràtics/titulars amb sexennis cobren un mínim de 190*160 = 30400€ al mes!!!

    En serio, no m'ho crec...

    ResponElimina
  3. Ja, s'està fent una rèplica amb tots els seus errors de càlcul... que n'hi ha uns cuants. Per això hem de fer soroll!!! ens prenen p'el pito d'el sereno!!!

    ResponElimina
  4. Por favor creo que vais un poco despistados, la verdad! Lo que teneis que hacer es lo siguiente:
    Cuando se nombre nuevo conseller de universitats pedirle inmediatamente el mismo día una cita para hablar el asunto! Que el gobierno va a cambiar y de esta reunión del lunes no sacaréis nada, ellos estan ahora preocupados en donde van a sentar su culo cuando salgan dentro de unos días.
    Por otra parte, dejaros de calculos, aquí no hubo ni un solo cálculo! Dijeron: falta dinero, de donde lo sacamos? Subir matriculas de licenciatura o master no porque la armamos gorda! Subimos el doctorado que total son pocos y mal organizados.. Pero si son pocos no nos sirve.. Pues lo subimos un 300 %! Para mí no hay otro cálculo ni otra explicación! Tomad nota de Inglaterra con lo que va a venir después

    ResponElimina
  5. Perdoneu però un catedràtic no cobra més perquè dirigeixi un doctorat, cobra el mateix. No se de quins càlculs parleu

    ResponElimina
  6. Sabem que canviarà la directiva, però no per això hem de fer el vago durant un mes!!

    ResponElimina